ClickCease

Cum aleg modelul potrivit de recuperator?

Cum alegem modelul potrivit de recuperator?

Cand alegeti un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este important sa stiti ca paramentrul cel mai important este Coeficientul de recuperare a caldurii sau Eficienta Energetica.

Un alt criteriu important este destinatia recuperatorului: rezidentiala, comerciala sau industriala.

Pentru a determina modelul potrivit de recuperator trebuie sa stiti:

  1. Destinatia si suprafata incaperii care urmeaza sa fie ventilata: 

Casa, apartament, birouri, sala de sport, cabinet medical, gradinita, scoala, uzina, depozit etc.

  1. A) Pentru apartamente , case, spatii de birouri, cabinete medicale, gradinite si unitati de invatamant se potriveste:

PRANA 150 cu un coeficient de recuperare caldura de 91%, admisia 105m³/ora evacuarea 97m³/ora. Suprafata de ventilare recomandata – pana la 35m²  Sau

PRANA 200G cu un coeficient de recuperare caldura de 92%, admisia 108m³/ora evacuarea 100m³/ora. Suprafata de ventilare recomandata – pana la 40m²

  1. B) Pentru spatii comerciale, spatii mari de birouri, cafenele, restaurante, centre de distractie, unitati de invatamant, centre de fitness, hoteluri, biserici cel mai bine se potriveste modelul: PRANA 200C – cu un coeficient de recuperare caldura de 93 %, admisia 185m³/ora evacuarea 177m³/ora. Suprafata de ventilare recomandata – pana la 100m²
  2. C) Pentru ventilarea spatiilor cu suprafete foarte mari sau cu conditii si nevoi specifice de ventilatie, producem sisteme de ventilatie centralizate cu caracteristici tehnice corespunzatoare: Recuperatoarele PRANA250, PRANA340S  sunt potrivite pentru asigurarea ventilatiei pentru: fabrici, uzine, centre sportive, piscine, unitati agricole, depozite etc.

2. Compartimentarea spatiului din incapere

Pentru apartamente, case si vile este foarte importanta compartimentarea spatiului. In functie de aceasta se stabileste necesarul de recuperatoare.

De exemplu pentru un apartament cu doua camere Semidecomandat sau Nedecomandat si suprafata de 55m², in care locuieste o familie formata din patru persoane, este suficient un singur recuperator PRANA150, care poate asigura schimbul de aer pentru tot apartamentul.

In cazul in care apartamentul este Decomandat si camerele sunt izolate atunci este nevoie de 2 recuperatoare PRANA150

3. Numarul de persoane care se afla in acelasi timp in incapere

La proiectarea ventilatiei se ia in consideratie si numarul de persoane care se afla permanent in aceiasi incapere. Normele Europene a necesarului de aer proaspat este de 12-20m³/ora/persoana.

In general pentru un apartament este suficient 1-2 recuperatoare PRANA 150, pentru spatii de birouri cu mai multe persoane poate fi suficient recuperatorul PRANA 200C. CIar pentru sali de fitness, uzine si restaurante este necesara solutia de ventilatie centralizata.

4. Aparatura si aparatele electrice prezente in incapere

Daca in incapere exista multe aparate electrice: calculatoare, cuptoare, copiatoare, servere, electrocasnice, atunci acest aspect trebuie luat in considerare pentru dimensionarea sistemului de ventilatie.

Luand toti acesti factori in considerare puteti determina care este solutia optima de ventilare pentru casa dumneavoastra.

Sau puteti oricand sa apelati la ajutorul proeictantilor nostri si obtineti GRATUIT planul cu necesarul de ventilatie si locurile optime pentru montaj.
Pentru aceasta contactati-ne oricand la numarul de telefon: 0785 390 390 sau la adresa de email: [email protected]

5. Posibilitatile de montaj

Pentru a putea efectua montajul este important sa existe un perete exterior. Daca nu exista perete exterior se poate efectua montajul cu o tubulatura de prelungire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Email

    Prin trimitere confirmi, ca ai luat la cunostinta si esti de acord cu Termenii si Conditiile (GDPR)

    🙋‍♂️ Salut! Cu ce te putem ajuta?